Institutu Igalo 600.000 eura

Piše: Objavljeno: 01/06/2023
featured image

Foto: igalospa.com

Vlada Crne Gore usvojila je danas odluku da Fond za zdravstveno osiguranje Institutu u Igalu uplati 600.000 eura avansa, po osnovu usluga za 2023. godinu.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao da država pomaže Institutu jer neće dozvoliti da se brend Crne Gore ugasi, ali je pozvao i menadžment te ustanove da da svoj maksimalan doprinos i da se odgovorno ponašaju.

Usvojeni su i predlozi o osnivanju kliničko-bolničkog centra u Kotoru i Beranama, piše rtcg.me.

“Čestitam građanima sjeverne i južne regije na kliničko-bolničkim centrima i novim direktorima novu ulogu i da dobijemo novi kvalitetan rad i uspjeh”, kazao je Šćekić.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je stanje u Institutu bilo teško, ali se nada trajnom rješenju koje će biti na korist svih.

“Ovo je samo pomoć koja treba da pomogne da prevaziću trenutnu situaciju. Nakon ovoga treba donijeti odluke i učiniti Institut održivim”, kazao je Abazović.

Za javne nabavke 750 miliona eura, dulo više nego 2021. 

Vlada je danas razmatrala i Izvještaj o javnim nabavkama za 2022. godinu.

Ministar finansija je kazao je u 2022. udvostručen trošak za javne nabavke u donosu na 2021.

Saopštio je da je u 2022. za javne nabavke utročeno oko 506 miliona eura, što sa nabavkom električne energije od 246 miliona eura eura iznosi oko 750 miliona ili, kako je saopštio oko 13 odsto BDP.

“To svjedoči o tome da je država važan poslodavac i da svojim aktivnostima podstiče aktivnosti u državi”, kazao je Damjanović.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je Zakon o javnim nabavkama i o eksproprijaciji potrebno što prije mijenjati.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content