I ove sezone bez pomorske linije Bar-Bari

Piše: Objavljeno: 17/04/2024
featured image

Foto: Barska plovidba

Ni ove turističke sezone izvjesno je da do Italije nećemo moći pomorskom linijom Bar-Bari. Bez feribota koji povezuje našu i italijansku obalu Crnoj Gori se zatvara “prozor u svijet”. Sa druge strane, novinari koji prate poslovanje preduzeća Barska plovidba ukazuju da u ovoj kompaniji ima posla za Specijalno tužilaštvo.

Već nekoliko godina feribot građani se sjećaju i pomorsku liniju do susjedne Italije priželjkuju. Koliko je želja jaka na neobičan način prošle godine pokazao je sedamnaestogodišnji Emir koji je u znak protesta zbog ukidanja linije Bar-Bari sa ocem na put do Italije krenuo biciklom. Danas prepričava i to putovanje ali i priču koja se s koljena na koljeno prenosila.

“Moj tata uvijek spominje da je njegov otac prije 60 godina išao brodom. Moj djed je bio na tom brodu, a trenutno ja ne mogu u 21. vijeku”, kazao je Emir Alković.

Vrijeme je namjestilo da je Emirov otac danas u prilici da ponovo otvori priču i pokuša da oživi sjećanja ali i da ispuni želje. Naime, Ćazim Alković od nedavno se nalazi na čelu odbora direktora Barske plovidbe. To što ima poziciju ipak ne znači da ima čarobni štapić jer želje su jedno a mogućnosti drugo. Da do brzog rješenja prečica nema, smatraju u kompaniji.

“Mislim da nije realno da ove sezone imamo brod Bar-Bari. Čuli smo neke najave da će biti Bar-Ankona ali to nije sigurno. Mislim da nije jednostavno. Sezona je bukvalno sjutra tako da ne organizuje se to tako brzo”, kazao je Ćazim Alković.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content