Đukanović: Neće biti poskupljenja struje u 2023, ni govora o restrikcijama

Piše: Objavljeno: 18/12/2022
featured image

Foto: EPCG

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović kazao je da ne bi trebalo da bude poskupljenja struje u 2023. godini, te da neće biti ni restrikcija.

– Iako ne može to bezuslovno da se saopštava, ali sagledavajući sadašnju situacije, poskupljenja električne energije neće biti ni u sljedećoj godini – rekao je Đukanović za TV Prva.

Poskupljenja neće biti jer su, kako kaže, dobro planirali i vodili računa o energetskim bilansima, piše Pobjeda.me.

– Imamo deficite u ljetnjim mjesecima, a suficite u prvom i četvrtom kvartalu. Nažalost cijene u ljetnjem periodu su bile enormne i izbog toga smo imali i finansijske deficite, a ovih dana sve to “peglamo” i EPCG će biti stabilna i lokomotiva privrednog razboja Crne Gore. Nema razloga da se povećava cijena struje i ja mislim da to treba da služi na čast nama u EPCG-u i na zadovoljstvo građana crne Gore – dodao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, isključena je i opcija restikcija i kada je, kako kaže, bila mnogo teža situacija u ljetnjem periodu.

– Ako tada nijesmo posezali za restrikcijama, ovih dana nema ni pomena o tome. Mislim da je Crna Gora jedina zemlja u svijetu u kojoj najznačajnija energetska kompanija nije dobila ni cent dotacije od države, a da nije bilo poskupljenja, ni restrikcija – rekao je Đukanović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content