DRI: U fokusu rodno odgovorno budžetiranje

Piše: Objavljeno: 07/12/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Rodno odgovorno budžetirenje biće u fokusu Državne revizorske institucije, saopšteno je juče u Beogradu sa završne sesije vrhovnih revizorskih instucija Crne Gore, Srbije, BiH, FBiH i RS.

Tema je bila sprovođenje cilja 5 UN Agende 2030 sa posebnim akcentom na rodno odgovorno budžetiranje, piše rtcg.me.

“Program saradnje vrhovnih revizirskih institucija regiona, kroz sprovođenje paralelne revizije podržala je organizacija pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija – UN WOMEN. Skup je otvorio predsjednik VRI Srbije dr Duško Pejović u ime domaćina i ukazao na značaj saradnje državnih revizorskih institucija na zajedničkim temama i projektima”, navodi se u saopštenju.

Senator DRI Crne Gore dr Branislav Radulović, istakao je značaj sprovođenja paralelnih revizija sa stanovišta unapređenja metodologija i postupaka vršenja revizije i založio se da se pored nacionalnih izvještaja uradi i objavi zbirni izvještaj sa rezultatima svih pet državnih revizorskih institucija.

“Revizorski timovi predstavili su rezultate u dosadašnjem radu na ovoj reviziji i razmjenili iskustva sa stanovišta izrade i objavljivanja konačnih izvještaja. DRI će po objavljivanju svog konačnog izvještaja isti dostaviti Odboru za rodnu ravnopravnost u cilju održavanja posebne sjednice na kojoj bi se prezentirali zaključci i preporuke i pozvali subjekti revizije da iste realizuju u cilju unapređenja rodno odgovornog budžetiranja u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content