Drecun: Inflacija nas zatekla nespremne, treba nam stabilna Vlada

Piše: Objavljeno: 18/10/2022
featured image

Foto: rtcg.me/arhiva

Ekonomski analitičar Predrag Drecun ocijenio je da je trenutna inflacija u Crnoj Gori preko 20 odsto, te da će je građani dočekati nespremni. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da nam treba stabilna Vlada, koja će se koncetrisati na poboljšanje standarda građana.

“Nas će inflacija sačekati nespremne, mi je uvozimo, ne možemo da se borimo na adekvatan način protiv nje”, kaže Drecun.

Smatra da ne bi trebalo da se plašimo za grijanje tokom sezone.

“Struje bi trebalo da imamo dovoljno, ali što se hrane tiče, tu ništa ne radimo. Trebali bismo da počnemo sa jačim uplivom poljoprivrede u naš društveni bruto proizvod, mogli bismo za pola god da imamo jaču substituciju priozvoda. Mi nemamo nijedan program, naša Vlada bavi se drugim stvarima, Centralna banka ćuti jer vjerovatno nema dovoljno znanja, narod je u teškoj situaciji i snalazi se…”, kazao je Drecun za Jutarnji program, piše rtcg.me.

Prema njegovoj ocjeni, trenutna inflacija u Crnoj Gori je preko 20 odsto.

“Jedan značajan segment ekonomije je na sivom tržištu, sigurno između četvrtine i petine…”, dodaje on.

Ako nastavimo ovako, procjene za Crnu Goru nijesu sjajne, smatra ekonomski analitičar.

“Treba nam stabilna Vlada, treba da se obavežemo da nećemo podrivati državu. Ovih dana svjedoci smo jednog pozorišta. Umjesto da se koncentrišemo na osnove programa Evropa sad – poboljšanje standarda građana, mi se bavimo potpuno drugim pitanjima. Političari treba da shvate da su građani centar, neshvatljivo je da tog stepena odgovornosti kod njih nema”, kazao je Drecun i dodaje da bi bi standard još pao “da nije bio pozitivnih posljedica programa Evropa sad”.

“Imamo potencijale koje ne koristimio, ali da biste ih iskoristili moramo da radimo”, zaključuje on.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content