Dogovorena uplata 630.000 eura Institutu Igalo

Piše: Objavljeno: 11/03/2023
featured image

Foto: rtcg.me

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore spreman je da Institutu “Dr Simo Milošević” avansno uplati oko 630.000 eura kako bi se omogućila isplata decembarske plate, ali i trenutna potraživanja po pravosnažnim sudskim presudama po tužbama zaposlenih za neadekvatno obračunate koeficijente.

To je načelno dogovoreno juče na sastanku direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, dr Vuka Kadića sa vršiocem dužnosti direktora Instituta dr Savom Marićem, direktoricom finansija Mladenkom Stanković, predsjednikom i članom Odbora direktora te ustanove Batrićem Kontićem i Žarkom Rakčevićem.

Kako je za RTHN potvrdio Kontić, načelno je postignut dogovor za avansnu uplatu sredstava kako bi se smanjila ukupna dugovanja prema radnicima koji nisu primili tri zarade. Od tog novca oko 300.000 je neophodno za isplatu radnicima po pravosnažnim presudama.

Na sastanku je bilo riječi i o novom cjenovniku, ali on još nije usaglašen.

Podsjećamo, ranije je direktor Fonda najavio mogućnost uplate avansa koji će biti manji od traženih 1,2 miliona eura i koji neće ugroziti funkcionisanje ostalih zdravstvenih ustanova.

Fond za zdravstveno osiguranje će i u narednom periodu, kako je tada rekao, u skladu sa zakonskim okvirima i svojim nadležnostima, nastaviti da radi na pronalaženju najoptimalnijeg rješenja za očuvanje Instituta “Dr Simo Milošević”.

O Institutu Igalo biće riječi na sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje 14. marta.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content