Do kraja avgusta kamen temeljac za OŠ “Vladimir Nazor”

Piše: Objavljeno: 18/08/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Kamen temeljac za početak gradnje Osnovne škole “Vladimir Nazor” trebalo bi da bude postavljen u narednih 10-ak dana, saopštila je za TVCG direktorica te škole Ljiljana Krunić Marković, u Jutarnjem programu TVCG.

Ona podsjeća da je tender za gradnju završen u ponedljeljak će biti završen i žalbeni postupka, a potom i određen izvođač radova.

Direktorica kaže i da bi nakon toga trebalo da bude potpisan ugovor sa izvođačem radova.

„Mi se nadamo da će rokovi biti ispoštovani i da ćemo u narednih 10-ak dana imati kamen temeljac za gradnju ove škole“, saopštila je Ljiljana Krunić Marković.

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Milijana Vukotić Jelušić kazala je ranije da će se đaci podgoričke OŠ “Vladimir Nazor” vratiti se u svoju školu od drugog polugodišta naredne 2024/25. godine, a ako radovi ne budu završeni tada, novi objekat će biti definitivno spreman do početka školske 2025/26. godine, piše rtcg.me.

Početak izgradnje u ovom resoru očekuju do kraja mjeseca, a rok za završetak radova, predviđen tenderom je 17 mjeseci.
Kako poručuju mnogi su rokovi probijeni i nada se da ovaj posljednjih neće.

Tokom nove školske godine, kao i prethodne, OŠ “Vladimir Nazor” će nastavu realizovati u tri škole – Gimnaziji Luča, OŠ “Marko Miljanov” i OŠ “Novka Ubović”.

Predstavnik roditelja Veselin Mitrović kaže da djeca imaju organizovan prevoz, ali ima najveći problem predstavlja vrijeme koje troše u prevozi. Navodi i da su se nakon tri godine navikli na sve to.

„Djete koje se upisalo u ovu školu u prvom razredu tek možda u 6. razredu će krenuti u svoju školu“, kazao je Mitrović.

Uprkos trenutnoj situaciji, OŠ “Vladimir Nazor” upisala je više od 100 djece u pet odjeljenja, koja će od septembra krenuti u prvi razred.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content