Cefta usvaja odluku o pravima intelektualne svojine

Piše: Objavljeno: 12/04/2024
featured image

Foto: CEFTA

Usvajanjem odluke CEFTA o pravima intelektualne svojine stvara se povoljno okruženje za zaštitu te oblasti, što će dovesti do veće konkurentnosti, rasta i prosperiteta biznisa u regionu.

„Usvajanje odluke CEFTA o pravima intelektualne svojine označiće prekretnicu za region. To je važan temelj koji leži u samom srcu funkcionalnog Zajedničkog regionalnog tržišta, s dugoročnim implikacijama za inovacije, male biznise i ekonomski razvoj“, navodi se u saopštenju.

Stvaranjem povoljnog okruženja za zaštitu intelektualne svojine i saradnju, CEFTA, kako se dodaje, postavlja osnovu za budućnost koja se karakteriše povećanom konkurentnošću, rastom i prosperitetom.

„U najavi je donošenje važne odluke kojom će CEFTA strane napraviti značajan korak u cilju jačanja inovacija i podrške malim preduzećima. Odluka je usmjerena na prava intelektualne svojine (IPR) i predstavlja ključni trenutak za ekonomski rast regiona“, smatraju u CEFTA-i.

Jedan od ciljeva u dijelu o međusektorskim trgovinskim mjerama Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište u periodu od 2021. do ove godine jeste donošenje novog okvira za aspekte intelektualne svojine i srodnih prava povezanih sa trgovinom.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content