Bulevar Tivat-Jaz za dvije godine

Piše: Objavljeno: 17/01/2024
featured image

Foto: Vlada CG

Nastavljeni su radovi na izgradnji bulevara Tivat-Jaz u dužini od 16 kilometara, a trebalo bi da budu završeni za dvije godine, saopšti je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Vrijednost projekta je oko 54 miliona eura, a sredstva su obezbijeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

“Radovi bi trebalo da budu završeni za dvije godine nakon čega ćemo na ovoj dionici puta značajno unaprijediti protočnost i bezbjednost saobraćaja”, rekao je Radulović.

Investitor radova su Uprava za saobraćaj i „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

“Nastavkom izgradnje bulevara kroz Tivat i obilaznice oko Budve, imaćamo put koji će značajno smanjiti gužve u saobraćaju a koje su naročito bile izražene u ljetnjim mjesecima i čime će se poboljšati povezanost aerodroma Tivat sa primorskim gradovima”, poručio je Radulović.

Projektom rekonstrukcije je predviđena izgradnja saobraćajnice sa po dvije saobraćajne trake i razdjelnim ostrvom širine dva metra, piše rtcg.me.

“Na trasi je planirano da bude izgrađeno 12 kružnih tokova i pet trokrakih raskrsnica na mjestima ukrštanja sa lokalnim saobraćajnicama. Nakon obilaska radova na izgradnji bulevara Tivat-Jaz ministar Radulović razgovarao je sa predsjednikom opštine Tivat Željkom Komnenovićem u vezi sa infrastrukturnim projektima koji su planirani na terioriji te opštine”, piše u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content