Božović u Baru: Lučki radnici izloženi opasnosti

Piše: Objavljeno: 22/01/2024
featured image

Foto: SNP

Predsjednik Kluba SNP-CIVIS Bogdan Božović razgovarao je danas sa predstavicima sindikata lučkih radnika Luke Bar, koji su poručili da su izloženi opasnosti.

,,Vladimir Obradović i Nedžad Pinčić su nas upoznali sa uslovima rada lučko transportnih radnika. Naime, njihova radna mjesta pripadaju zoni opasnosti 1, u kojoj postoji velika mogućnost da postanu invalidi ili da izgube život. Radnici LT-a takođe rukuju zapaljivim i eksplozivnim materijama. Postoji i visok stepen koncentracije rude, bakra, olova, cinka i ostalih materija, koje se veoma negativno odražavaju na njihovo zdravstveno stanje”, poručio je Božović. 

Na sastanku je takođe otvorena tema oko stvaranja mogućnosti za njihovo ranije penzionisanje, u odnosu na postojeće zakonsko rješenje, piše rtcg.me.

“S obzirom da trenutno ima 44 radnika koji imaju ugovor za stalno, smatramo da to ne bi značajnije uticalo na rashodnu stranu budžeta. Radnici su napomenuli da imaju podršku aktuelnog menadzmenta”, dodao je Božović.

Poručio je da građani sve više prepoznaju SNP kao partiju koja se istinski bori za prava radnika.

“Fokus našeg političkog djelovanja će i u narednom periodu biti na socijalnim i ekonomskim temama”, zaključio je Božović. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content