Adrović: Veće plate zaposlenima u sistemu socijalne i dječje zaštite

Piše: Objavljeno: 20/12/2022
featured image

Foto: gov.me

Zaposlenima u sistemu socijalne i dječje zaštite biće uvećane zarade, saopštio je juče ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović i dodao da predstoji potpisivanje granskog kolektivnog ugovora sa sindikatom.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopšteno je da je Adrović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti ustanovama socijalne i dječje zaštite u Pljevljima.

Radnu posjetu Adrović je započeo u Centru za socijalni rad, gdje su razmatrane neke od tema kao što su prostorni kapaciteti, materijalna davanja i usluge, servisi podrške, jednokratne novčane pomoći, povlastice na putovanja.

“Na sastanku je pohvalno ocijenjeno što je Centar za socijalni rad u Pljevljima organizovao kampanju 16 dana borbe protiv nasilja nad ženama, čime se dodatno podiže svijest građana o tom problemu i pomaže žrtvama da prijave nasilje”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su dodali da je Adrović obišao Dom za starije u Pljevljima, koji trenutno pruža smještaj za 55 korisnika.

Adrović je tom prilikom razgovarao sa upravom o kadrovskim kapacitetima doma, rješavanju izazova u funkcionisanju ustanove, uslovima smještaja i uslovima rada zaposlenih.

“Ministar je kazao da će zaposlenima u socijalnoj i dječjoj zaštiti biti uvećane zarade, kao i da predstoji potpisivanje granskog kolektivnog ugovora sa sindikatom”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da je Adrović obišao i ponovo uspostavljeni Dnevni boravak za odrasle i starije osobe i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju.

Kako su kazali, radnu posjetu završio je sastankom sa predsjednikom Opštine Pljevlja Rajkom Kovačevićem.

“Teme sastanka bile su usluge socijalne i dječje zaštite u tom gradu i nedostajuća sredstva kako bi se kvalitet usluga podigao na veći nivo”, navodi se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content