Abazović: Rekordan iznos platnog prometa pokazatelj da smo na pravom putu

Piše: Objavljeno: 16/01/2023
featured image

Foto: gov.me

Rekordan iznos platnog prometa u decembru još jedan je u nizu pozitivnih ekonomskih pokazatelja koji govore da je Vlada na pravom putu da ozdravi javne finansije Crne Gore, kazao je premijer Dritan Abazović.

On je na Tviteru naveo da je platni promet u decembru 2022. godine iznosio 2,17 milijardi eura, te da je to najveći iznos mjesečnog platnog prometa od kada se mjeri njegova vrijednost.

“Platni promet u decembru 2022. veći je za 400 miliona eura ili 22% od vrijednosti platnog prometa decembra 2021. Ovo znači da se ekonomska aktivnost vraća u legalne tokove, zbog čega imamo rekordne naplate poreza na dodatu vrijednost koji predstavlja najveći izvor prihoda budžeta”, kazao je Abazović. ️

Dodao je da je ovo još jedan u nizu pozitivnih ekonomskih pokazatelja koji govore da je Vlada na pravom putu da ozdravi javne finansije Crne Gore.

“Čeka nas puno posla. Siguran sam da ćemo u 2023, uprkos svim izazovima sa kojima se suočavamo, napraviti još bolje rezultate. Crna Gora na pravom putu”, poručio je premijer.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content