ZZZCG: Milion eura za zapošljavanje lica sa invaliditetom

Piše: Objavljeno: 25/11/2021
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Upravni odbor Zavod za zapošljavanje Crne Gore odobrio je juče grant šemu, vrijednu milion eura za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom, sa evidencije nezaposlenih.

-Zavod će u četvrtak (25. novembra 2021. godine) objaviti Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema odnosno projekata koji doprinose unaprijeđenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom. Javni poziv trajaće do 25. decembra 2021. godine do 15 časova – saopšteno je nakon juče održane sjednice Upravnog odbora Zavoda, kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević.

Bespovratna sredstva biće usmjerena za finansiranje projektnih ideja iz oblasti rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom a očekivanja su da će, kroz projekte, biti uključeno najmanje 160 lica sa invaliditetom.

Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema biće objavljen u dnevnom listu Pobjeda, na zvaničnom web sajtu Zavoda za zapošljavanja kao i na oglasnim tablama biroa rada.

Podsjećanja radi, shodno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom propisano je da se sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, između ostalog, koriste za finansiranje grant šema.

Pravilnikom o postupku i metodologiji za finansiranje grant šema propisano je da se grant šemom dodjeljuju sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom za finansiranje projekata, pravnim i fizičkim licima koji doprinose unaprjeđenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju lica sa invaliditetom.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content