Značajan doprinos rješavanju stambenih pitanja zdravstvenih radnika

Piše: Objavljeno: 18/10/2023
featured image

Foto: Ilustracija,pexels

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je sprovelo niz aktivnosti u rješavanju stambenih problema, kao jednog od najvažnijih socijalnih pitanja za zaposlene u javnim zdravstvenim ustanovama.

Kako navode u saopštenju, Ministarstvo zdravlja je izvršilo prenos prava upotrebe i korišćenja bez naknade na Stambenu zadrugu zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“ u Podgorici, Pljevljima i Beranama.

„Time su stvoreni uslovi za izgradnju stambenih objekata za zaposlene u zdravstvenom sistemu, budući da se stambeno pitanje zaposlenih u zdravstvenom sistemu nije rješavalo više od pet godina, a u pojedinim gradovima i do 20 godina“, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Kako navode, potpisani su Ugovori o zajedničkoj izgradnji stambenih objekata za Podgoricu, Pljevlja i Kotor, kako bi se postigao pravi cilj i stvorila sigurnost za sve zdravstvene radnike koji ispunjavaju uslove za rješavanje stambenih potreba.

„Ministarstvo zdravlja je ulažilo dodatne napore u rješavanju prenosa prava svojine na opštinu Berane, kako bi Ugovor o izgradnji stambeno-poslovnog prostora mogao biti potpisan, a zdravstvenim radnicima na teritoriji opštine Berane omogućeno rješavanje stambenog pitanja“, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Izgradnjom objekata, u skladu sa propisanim standardima i uz dostizanje neophodnog nivoa kvaliteta, kao i dodjelom stambenih jedinica i davanjem saglasnosti, Ministarstvo zdravlja, na čelu sa ministrom Dragoslavom Šćekićem akcenat je, kako navode u saopštenju, stavilo na stvaranju boljih uslova za zaposlene posebno na sjeveru Crne Gore, ali i u centralnom i južnom dijelu države.

„Ovakvim odnosom prema politici stanovanja, za veoma kratak period dali smo značajan doprinos u budućem rješavanju stambenih pitanja zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama i prepoznali potrebe zaposlenih, da u što većem broju i za njih povoljniji način, riješe stambeno pitanje. Napominjemo da pravo na za raspodjelu stambenih jedinica imaju sve javne zdravstvene ustanove, odnosno zdravstveni radnici koji ispunjavaju uslove Konkursa“, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content