ZHMS: Najtopliji 22. avgust na primorju

Piše: Objavljeno: 23/08/2023
featured image

Foto: Wikipedia

Protekla noć dostigla je na području Podgorice i Bara bila je istorijski rekordno najtoplija noć u avgustu za posljednjih 70 godina, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. Kako su naveli, na današnji dan na primorju Crne Gore izmjerena je rekordno visoka temperatura, dok je u Ulcinju izmjerena temperatura od 40,2 stepena.

Prema zvaničnim podacima ZHMS-a , u Podgorici temperatura tokom noći bila je 29,8 stepeni a u Baru 30,2 stepena što znači da se temperatura u Podgorici nije spustila ispod 29,8 a u Baru nije se spustila ispod 30,2 stepena.

“U Podgorici i Baru ovo je bila rekordno najtoplija avgustovska noć. Inače rekordno najtoplija avgustovska noć na terotoriji Crne Gore imala je temperaturu od 31 stepen i to u Herceg Novom 6.8.1998. godine”, saopštili su iz ZHMS. 

Iz ZHMS su takođe naveli da je danas u popodnevnim satima u Ulcinju, temperatura dostigla 40,2 stepena.

Ovo je novi dnevni temperaturni rekord za Ulcinj, odnosno ovo je rekordna temperatura za područje Ulcinja, istovremeno rekordno najviša temperatura na primorju na današnji dan.

U Ulcinju, ovo je treći uzastopni dan sa novim dnevnim temperaturnim rekordom odnosno u tri uzastopna dana oboreni su dnevni temperaturni rekordi .

Iz ZMHS navode da je ovo posljedica kombinacije uticaja toplog tropskog vazduha i istovremeno dodatno lokalno termoadijabatsko zagrijevanje koje generiše (vjetar sa kopna) sjeveroistočni vjetar.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content