Ženski klub Skupštine: Ubistvo na Karabuškom polju alarm za institucije

Piše: Objavljeno: 03/10/2021
featured image

Ženski klub Skupštine Crne Gore najoštrije je osudio ubistvo mlade žene na Karabuškom polju, koje se dogodilo prekjuče. Ovaj događaj je, kako navode, samo ogolilo sve učestalije, vrlo nemarno postupanje državnih organa kada je u pitanju nasilje u porodici, a koje nerijetko za ishod ima ubistvo žrtve, piše rtcg.me.

“Ovaj događaj je alarm za sve institucije sistema centar za socijalni rad, policiju, a i tužilaštvo i sudstvo koje ne pokazuju dovoljno volje da se adekvatno, pravovremeno i efikasno obračunaju sa nasilnicima i preduprijede tragučne događaje. U ovom slučaju se radilo o povratniku, koji je upućivao prijetnje na koje je žrtva upozoravala nadležne organe, ali nažalost institucije sistema su zakazale…Dokle više…”, navodi se u saopštenju kopredsjedavajućih Ženskim klubom – potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak i poslanice Vesne Pavićević.

Ističu da je vrijeme korone, zaključavanje, gubici radnih mjesta i siromaštvo samo katalizatorii nasilja u porodici. Zato, kako navode, institucije sistema moraju da pokažu snagu, da zaštite žene i djecu, koje su najčešće žrtve nasilaja a ne da dozvole nasilnicama, povratnicima da se slobodno kreću i sprovede svoje monstruozne naume.

“Tražimo da se pod hitno ispita odgovornost policijskih službenika koji su postupali po prijavama u ovom slučaja i svih onih u tužilaštvu koji su dozvolili da se uprkos vapajima i upozorenjima žrtve desi ovakav zločin koji je očigledno mogao biti preveniran. Iskazujemo zabrinutost i pitamo se koliko još treba žrtava da bi nadležni organi počeli da rade svoj posao.”, zaključuje se u saopštenju Ženskog kluba. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content