Ženski klub Skupštine CG: Poslanice spremne da doprinesu pomirenju Crne Gore

Piše: Objavljeno: 28/02/2022
featured image

Članice Ženskog kluba Skupštine Crne Gore iz različitih političkih partija, apelovale su na sve aktere na društveno političkoj sceni da se državnički odgovorno i ustavno patriotski odnesu prema aktuelnim izazovima i problemima Crne Gore. Kako su dodale, spremne su da aktivno doprinesu rješavanju krize u našoj zajednici.

Kako navode u saopštenju, zabrinute zbog sve veće polarizacije društva, koja temeljno ugrožava dobrobit i bezbjednost naše djece i ukupan kvalitet života zajednice, a svjesne sve češćih izazova globalnih i reginalnih kriza i njihovog uticaja na živote svih građanki i građana, spremne su da aktivno doprinesu rješavanju krize, piše rtcg.me.

“Razumijevajući da takve prilike ugrožavaju demokratsku tranziciju i put Crne Gore u EU, uvjerene da Crna Gora ne zaslužuje da bude u funkciji bilo kojih ikakvih partikularnih interesa, a osobito partijskih, uvažavajući značaj svih grana vlasti i nezavisnost institucija, cijeneći značaj što hitnije deblokade i optimizacije pravosudne grane vlasti, odlučne smo da pred ovakvim izazovima ne budemo pasivni posmatrači već aktivne učesnice, podsjećajući da su statistički žene prava većina u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Ističu da su u parlamentu Crne Gore bile u stanju da prevaziđu sve političke razlike i da ostvare konsenzus o svim pitanjima kojima su se bavile.

“Na isti način smo spremne da tragamo za konsenzusom koji će pomiriti, a ne dalje dijeliti Crnu Goru”, poručuju članice Ženskog kluba.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content