Ženska politička mreža uputila inicijativu: Poslovnikom da se propiše obaveza da najmanje jedan potpredsjednik Skupštine mora biti žena

Piše: Objavljeno: 21/12/2020
featured image

Ženska politička mreža Crne Gore (ŽPM) uputila je danas Radnoj grupi za izradu Predloga izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine Crne Gore inicijativu da se izmjenama Poslovnika propiše obaveza da najmanje jedan potpredsjednik Skupštine mora biti žena, pišu Vijesti.

ŽPM je, kako se navodi u njihovom saopštenju u obraćanju članovima i članicama Radne grupe, ukazala da je od uvođenja višestranačja, samo jedna žena bila na čelu Skupštine Crne Gore – Vesna Perović, te da je prije par dana po prvi put izabrana žena na mjesto potpredsjednice Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak.

“Izbor Branke Bošnjak za potpredsjednicu Skupštine smatramo značajnim iskorakom u osnaživanju položaja žena na mjestima odlučivanja, a naročito na rukovodećim pozicijama u Skupštini. ŽPM je osvrćući se na raspravu o izboru Bošnjak naglasila da način argumentacija koja je korišćena ovim povodom na plenumu dodatno ohrabruje i stvara uvjerenje da je i kod nas konačno podignuta svijest o neophodnosti pozicioniranja žena na mjestima rukovođenja u Skupštini. Posebno ukazujemo na činjenicu da su predstavnici gotovo svih klubova i vlasti i opozicije, bez obzira na njihov način glasanja, u svojim diskusijama jasno naglašavali važnost izbora žene na mjesto potpredsjednika Skupštine”, rečeno je iz ŽPM.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content