Željezarci čekaju prodaju akcija EPCG

Piše: Objavljeno: 13/09/2022
featured image

Foto: rtcg.me/arhiva

Radnici Željezare očekuju da će nakon današnje sjednice Vlade biti napravljen konkretan korak, jer su dobili uvjerenje od premijera Dritana Abazovića da nema nikakvog problema sa prodajom akcija Elektroprivrede (EPCG) i preuzimanja nikšićke fabrike, kazao je predsjednik sindikata Ivan Vujović.

“Najveći problem predstavlja papir iz Ministarstva kapitalnih investicija i nadamo se da će na sjednicu Vladi napokon taj famozni papir i doći i da će Vlada jednoglasno glasati za izlazak akcija na berzi. Radnici su u više navrata rekli da vjeruju Vladi i premijeru Abazoviću. Zato se na damo da će početi da se priča o načinu preuzimanja fabrike od strane EPCG i države”, kazao je Vujović.

Radnici su juče održali sastanak sa ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem, na kom nije postignut konkretan dogovor, ali su ponovo dobili uvjerenje da će posao biti završen kako je i obećano. Oni će se danas okupiti ispred Vlade uoči sjednice, piše Dan.

“Sačekaćemo da li će nas premijer primiti. Ukoliko nas ne primi, vjerovatno dolazimo ponovo u četvrtak. Ministar je bio izuzetno štur sa informacijama… Rekao je da će u ova dva dana biti riješena priča s akcijama. Tražimo od ministra da dozvoli Elektroprivredi da izađe sa svojim akcijama na berzu i od države i Vlade da riješi ovu agoniju koja traje preko sto dana”, istakao je Vujović.

Radnik Milan Kosović je poručio da teško funkcionišu i da na razne načine pokušavaju svoju situaci ju da izguraju do kraja.

“Kolege iz Nikšića, svaki put kad dolazimo iz Podgorice, čekaju neku konkretnu vijest, a dolazimo sa šturim informacijama. Svako strpljenje ima svoj kraj”, naveo je Kosović.

Radnici su poručili da će sačekati, ali i da ne isključuju mogućnost da dio njih danonoćno bude ispred Vlade.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content