Zdravstvenim radnicima u Urgentnom po 15 odsto na platu

Piše: Objavljeno: 08/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Prvom narednom platom biće nagrađeni zdravstveni radnici u Urgentnom centru sa 15 odsto na platu, kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić. Premijer Dritan Abazović kazao je da je najveći prioritet zdravstveni sistem i da će naći način da svaka jedinica u Crnoj Gori bude nagrađena.

Šćekić je kazao da je razlog posjete sa premijerom da izraze zahvalnost zdravstvenim radnicima na požrtvovanosti tokom pandemije, piše rtcg.me.

“Odlučili smo da predložimo menadžmentu da zaposlene u Urgentnom centru nagrade 15 odsto na plate. To je motiv da nastave da rade, ali i da pokažu ostalim zdravstvenim radnicima da slijede njihov primjer”, kazao je Šćekić.

Istakao je da se prati rad svih službi, ali da ovog puta kreću od Urgentnog centra.

“Nadamo se da će ovakvih primjera biti više”, kazao je on. 

Ministar je kazao da je želja Vlade da podigne na najviši nivo sistem zdravstvene zaštite, ali i unaprijedi uslove za rad zdravstvenim radnicima.

Premijer Dritan Abazović kazao je da je najveći prioritet zdravstveni sistem i da će naći način da svaka jedinica u Crnoj Gori bude nagrađena.

On je istakao da Urgentni servisira mnogo više građana nego što je stanovnika u Crnoj Gori. 

“Mi smo morali da iskažemo poštovanje prema njima. ovo je samo jedan vid pažnje”, istakao je premijer. 

Dodao je da je u toku projektna procedura za izgradnju Urgentnog centra. 

“Nema više stajanja kada je riječ o ulaganju u zdravstveni sistem. Svaki makar minimalni zdravstveni centar biće nagrađen. Ne možemo da zaboravimo ni nemedicinski kadar. Moramo da investiramo u njih. Ponosan sam na naše zdravstvene radnike zbog svega što čine za naše građane”, kazao je Abazović.

Direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović kazala je da  se prepoznaje rad zaposlenih i kreće se u realizaciju velikih projekata.

“Kao stalno zaposleni ovdje radi osam specijalista i osam specijalizanata, kao i 70  medicinskih teničara. U prosjeku dežuraju sedam puta mjesečno. Neophodno je pomoći i drugima, ali ovo jeste dokaz da ako radimo složno, pomoć stiže svima”, kazala je ona. 

Govoreći o listama čekanja, istakla je da one ne postoje za hirurške zahvate, osim za ortopediju i kardiohirurgiju, te da se za termin kod specijalista čeka najviše dva mjeseca. Dodala je da se smanjuje broj kovid pacijenata, što olakšava posao ljekarima. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content