Zbog porodičnog nasilja osuđeno 26 osoba

Piše: Objavljeno: 15/05/2021
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Od početka godine u Osnovnom sudu u Podgorici donijete su 24 presude zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, kojima je 26 osoba proglašeno krivim i osuđeno.

Kako je Vikend novinama saopšteno iz tog suda, izrečeno je u kazni zatvora, deset uslovnih osuda, dvije kazne rada u javnom interesu i jedna kazna zatvora koja se izvršava u prostorijama za stanovanje.

“Navedenim presudama izrečeno je pet mjera bezbjednosti zabrane približavanja, jedna mjera bezbjednosti udaljenje iz stana ili drugog prostora za stanovanje i jedna mjera obavezno liječenje alkoholičara. U jednom predmetu donijeto je rješenje kojim je izrečena mjera bezbjednosti obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi”, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Prošle godine u ovom sudu od ukupno 66 predmeta, završeno je 45, u kojima je krivim oglašeno 45 osoba, dok je u 2019. bilo formirano 77 predmeta u kojima je izrečeno ukupno 12 godina, devet mjeseci i 29 dana kazne zatvora.

U 2020. godini, od ukupno 66 predmeta, pred prvostepenim sudom završeno je 45, u kojima je krivim oglašeno 45 lica, i to na način što su 22 lica osuđena na kaznu zatvora u ukupnom trajanju od sedam godina, devet mjeseci i 14 dana, 21 licu je izrečena uslovna osuda, jednom licu kazna rada u javnom interesu i zabrana približavanja, jednom licu mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja u zdravstvenoj ustanovi, dok je u jednom predmetu donijeta oslobađajuća presuda.

U 2019. godini, pred ovim sudom je bilo u toku 77 predmeta, pri čemu je krivim oglašeno 71 lice, i to na način što su 23 lica osuđena kaznom zatvora u ukupnom trajanju od 12 godina, devet mjeseci i 29 dana, pet lica na kaznu rada u javnom interesu, jedno lice na novčanu kaznu, dok je 37 lica dobilo uslovnu osudu, a jednom licu je izrečena mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content