Zbog nestašice vode turistima zabranjen odlazak na Kapri

Piše: Objavljeno: 23/06/2024
featured image

Foto. Pixabay

Zbog teškog kvara vodovoda na italijanskom kopnu, gradonačelnik Kaprija koji je ostao bez vode, danas je naredio obustavljanje dolaska turista na to ostrvo koje važi za jedno od najpopularnijih u svijetu.

Bez vodosnabdijevanja nemoguće je garantovati osnovne usluge hiljadama ljudi koji svakodnevno dolaze na ostrvo tokom turističke sezone, rekao je gradonačelnik Paolo Falko.

“Zdravstveno-higijenska situacija je eksplozivna, preduzeli smo kontramjere i aktivirali kriznu jedinicu i izdali restriktivnu naredbu”, navodi se u nalogu gradonačelnika.

Pomorske vlasti su putem radija trajektima i hidrogliserima koji su bili krenuli za Kapri naredili povratak u luke i iskrcavanje putnika, prenosi rtcg.me.

Dugački redovi putnika su pred blagajnama u lukama južnog grada Italije, Napulja, odakle polazi većina trajekata za Kapri.

Većina ostrva ima vode samo iz cisterni, dok su neke oblasti u gornjoj opštini Anakapri sasvim bez vode. Mrežu napajaju samo lokalni rezervoari koji u nedostatku snabdijevanja s kopna brzo presuše.

Očekuje se da brodovi-cisterne s vodom stignu na ostrvo da bi pomogle funkcionisanje osnovnih usluga dok se ne obnovi redovno snabdijevanje s kopna.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)