Završene skoro tri dionoce druge faze šetališta u Igalu

Piše: Objavljeno: 26/01/2024
featured image

U okviru druge faze rekonstrukcije šetališta u Igalu, od hotela “Palmon bay” do nekadašnjeg restorana “Galeb”, položene su skoro sve instalacije u tri zone. Posao se odvija planiranom dinamikom i krajem maja bi trebalo da bude gotova kompletna druga faza obnove šetališta, odnosno Obale Nikole Kovačevića, kaže za Novski portal izvršni direktor kotorske kompanije “Briv construction”, Vlado Mračević.

“Druga faza je podijeljena u četiri sekcije, od kojih je prva u zoni Omladinskog parka, od “Galeba” do “Do-do”-a , sa svim instalacijama završena do Nove godine. U dužini od 160 m su položene sve instalacije, puštena je u funkciju i javna rasvjeta. Preostalo je još polaganje behaton ploča”, kazao je on.

Do Nove godine završeno je i polaganje glavnog kolektora, sa instalacijama u zoni od Palmon bay-a i mjesta završetka prve faze, do pumpnog kanalizaciog postrojenja kod “Inex”-a.

“Počelo je i betoniranje na toj dionici gornje ploče šetališta. Takođe u sljedećoj zoni od 130 m okončano je polaganje kanalizacionog kolektora od pumpne stanice “Inex” do lokacije bivšeg hotela “Tamaris” i raskrsnice kod “Nautilus”-a 2. U tom dijelu se sada polažu ostale instalacije”, navodi Mračević.

Nakon otvaranja “Praznika mimoze” planirana je rekonstrukcija šetališta od bivšeg “Tamarisa” do kafe-slastičarne “Do do”, u dužini od 170m. Od sredine februara, kako objašnjava Mračević, počeće radovi na polaganju behatona.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)