Završen treći ciklus obuke za rad na šivaćim mašinama za pripadnice socijalno ranjivih kategorija društva

Piše: Objavljeno: 06/04/2022
featured image

Uspješno je završen treći ciklus obuke za rad na šivaćim mašinama koji se održava u okviru projekta “Žene kao nosioci pozitivnih društvenih promjena”, a koji je finansijski podržan od Sekretarijata za socijalno staranje. 

,, Kroz tri ciklusa obuke koji su trajali po dva mjeseca obučeno je 15 žena za rad na šivaćim mašinama, a one su, osim stečenih znanja i vještina, dobile i sertifikate koji im mogu pomoći da započnu samostalne djelatnosti”, saopšteno je iz Glavnog grada.

U okviru ovog projekta, zbog velikog interesovanja, planiran je i napredni kurs koji će početi tokom aprila i održati se u ADRA centru, pa će se zainteresovanim polaznicama pružiti veća šansa da budu konkurentnije na tržištu rada.

Iz Glavnog grada podsjećaju, da su u septembru prošle godine, sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić i izvršni direktor humanitarne organizacije “ADRA” Crna Gora Dragan Jelić potpisali Memorandum o saradnji u oblasti unapređenja položaja i kvaliteta života žena iz socijalno ranjivih kategorija stanovništva, na osnovu kojeg je Glavni grad finansijski podržao održavanje obuka za rad na šivaćim mašinama za žene iz tih društvenih kategorija.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content