Zavod za školstvo: Prvo otkazali, pa našli rješenje za školu u prirodi 

Piše: Objavljeno: 01/12/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Škola u prirodi “Cetinje-jedna priča” za učenike sedmih razreda ipak će biti održana, iako je iz Zavoda za školstvo prvobitno saopšteno školama, a potom i roditeljima da za taj projekat do kraja godine nema novca.

Zavoda za školstvo, sinoć je međutim medijima dostavio saopštenje u kojem navode da će učenici Osnovne škole “Drago Milović” iz Tivta, koji su u na Cetinje trebalo da idu od 29. 11. do 01. 12. 2023. godine, školu pohađati u posljednjoj sedmici decembra, piše rtcg.me.

Pored đaka iz Tivta škola u decembru je trebalo da bude odgođena i za ostale đake tokom decembra. Više roditelja đaka sedmih razreda iz Podgorice obratilo se Portalu RTCG navodeći da su od uprava škola dobili informaciju da Škola u prirodi „Cetinje-jedna priča” neće u decembru biti realizovana zbog “nedostatak finansijskih sredstava”.

“Obavještavamo javnost da su uspješnom koordinacijom i saradnjom Zavoda za školstvo, Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Ministarstva rada i socijalnog staranja riješeni organizaciono – tehnički problemi i da se projekat nastavlja 1. decembra. Učenici JU OŠ “Drago Milović” iz Tivta, koji su bili predviđeni da pohađaju ovaj projekat u periodu od 29. 11. do 01. 12. 2023, isti će pohađati u posljednjoj sedmici decembra. Raspored pohađanja za ostale škole ostaje isti na osnovu obavještenja koje su dobili početkom školske godine”, saopšteno je iz Zavoda za školstvo.  

Zavod je zbog svega uputio izvinjenje učenicima, roditeljima i nastavnicima.

Program “Škola u prirodi Cetinje-jedna priča” usvojen je na sjednici prvog saziva Nacionalnog savjeta za obrazovanje sredinom 2012. godine.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content