“Zaštitićemo zaposlene i pronaći “krtice” u Nacionalnim parkovima”

Piše: Objavljeno: 05/02/2024
featured image

Direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Vladimir Martinović poručio je da će NPCG preduzeti sve mjere kako bi zaštitili svoje zaposlene. On je na konferenciji za medije kazao da će od tužilaštva tražiti pomoć u pronalaženju “krtica” u njihovim redovima i na taj način sankcionisati praksu koja se sprovodila u prethodnom periodu. Šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić kaže da ga je tokom napada na Skadarskom jezeru spasilo to što je imao šest slojeva garderobe na sebi i da će protiv sveštenika koji se, kako tvrdi, priključio napadu, podnijeti tužbu.

Naime, prije dvije večeri su na Skadarskom jezeru napadnuti su šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić i njegov kolega Marko Gluščević, nakon što su pokušali da spriječe krivolovce u izvršenju krivičnog djela.

Martinović je istakao da ovo nije prvi put da su nadzornici NP napadnuti. 

“Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore neće posustati, već će u budućnosti snažno djelovati, preduzimajući sve potrebne mjere kako bi prije svega zaštitili svoje zaposlene i obranili prirodna bogatstva koja su nam povjerena na čuvanje”, kazao je on. 

Nastojaće da unaprijede materijalno-tehnička sredstva kako bi zaposleni koji obavljaju svoj posao časno, odgovorno, pošteno i humano mogli da rade u boljim uslovima. 

“Iniciraćemo jačanje službenih kapaciteta pripadnika službe zaštite i očekujemo punu podršku države i nadležnih institucija”, poručio je on.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content