Zaposleni i zaposlene u javnoj upravi promoteri rodne ravnopravnosti

Piše: Objavljeno: 01/12/2022
featured image

Foto: gov.me

Javne institucije i njihovi zaposleni imaju značajnu ulogu u sprovođenju strateških dokumenata i nosioci su promjena za rodno pravedniju i ravnopravniju javnu upravu u svim oblastima njenog rada, poručeno je tokom panel diskusije “Rodno odgovorno komuniciranje u javnoj upravi”, koja je održana tokom četvrtog dana Nedjelje rodne ravnopravnosti.

Panel diskusija, koja je održana u Upravi za ljudske resurse, dio je zajedničkih napora UNDP-a i Uprave usmjerenih prema jačanju znanja i kapaciteta javnih institucija i njihovih zaposlenih u prepoznavanju stereotipa u javnom diskursu, kao i u vezi sa rodnim principima u komunikacijama.

“Na događaju, koji je okupio stručnjake i stručnjakinje iz oblasti komunikacija, trenere i trenerice i službenike i službenice za komunikaciju iz javnih ustanova, predstavljena je publikacija „Rodno odgovorno komuniciranje u javnoj upravi” sa pratećim priručnikom, saopšteno je iz Uprave za ljudske resurse.

Kao dio projekta „Komuniciranje rodne ravnopravnosti“, koji UNDP sprovodi uz finansijsku podršku Delegacije EU, i u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, ova publikacija predstavlja još jedan vrijedan alat za dalji rad na uspostavljanju inkluzivne javne uprave.

Budući da podizanje svijesti o važnosti rodne ravnopravnosti podrazumijeva i njegovanje ženskog naslijeđa Crne Gore, u Upravi je danas otvorena i izložba kojom je prikazan samo mali dio žena i njihov nemjerljiv doprinos emancipaciji našeg društva. Ilustracije i tekstovi o ovim ženama dio su Monografije „Žene Crne Gore“ koju su uredile Svetlana Lola Miličković, Tijana Todorović i Olivera Todorović.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse, Đuro Nikač, istakao je da je rodna ravnopravnost u srcu efikasne, transparentne i inkluzivne javne uprave.

„Nastojaćemo da kroz naše aktivnosti budemo najbolji promoteri principa rodne ravnopravnosti. Uprava za ljudske resurse, kao centralna institucija za edukaciju svih zaposlenih u javnoj upravi, u proteklom periodu je, kroz partnerstvo sa UNDP-om, jačala svoje kapacitete, što će u narednom periodu omogućiti bolje integrisanje principa rodne ravnopravnosti u rad javne uprave“, poručio je Nikač.

Stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Daniela Gašparikova, istakla je važnost kulture sjećanja za proces emancipacije i kreiranja vrijednosti, dodajući zato danas prikazujemo dio ženskog nasljeđa Crne Gore i slavimo žene koje su dale nemjerljiv doprinos razvoju Crne Gore.

„Kada govorimo o rodno odgovornom društvenom ambijentu, ne možemo zaboraviti važnu ulogu institucija sistema. One u svom mandatu imaju obavezu i odgovornost da kreiraju politike i sistem koji svim građanima i građankama pruža jednake šanse i mogućnosti da žive život kakav žele. S tim u vezi, prepoznali smo Upravu za ljudske resurse kao ključnu kariku u procesu jačanja kapaciteta zaposlenih u javnoj upravi, koje podrazumijeva unapređivanje njihovih vještina za integrisanje rodne perspektive u sve segmente njihovog rada, uključujući i rodno odgovorno komuniciranje“, poručila je Gašparikova.

Učesnice panela, Mirjana Ivanović, ekspertkinja iz oblasti komunikacija i Marija Hajduković, direktorica direktorata za strateško planiranje i IPA-u u Ministarstvu javne uprave, govorile su o važnosti rodno odgovornog komuniciranja, kao i o doprinosu koji svi mogu dati kako bismo zajedno jačali kapacitete i edukovali zaposlene o važnosti promocije rodne ravnopravnosti kao jednog od osnovnih ljudskih prava.

Tokom događaja potpisan je i Memorandum o saradnji između UNDP-ja i Uprave za ljudske resurse, koji predstavlja temelj za postizanje najviših zahtjeva orodnjavanja sadržanih u UNDP-ijevom Standardu (Pečatu) Rodne Ravnopravnosti. Zajedničke aktivnosti biće nastavljene i kroz projekat „Promocija dijaloga i zajedničke akcije za borbu protiv govora mržnje“, koji je finansiran kroz UNDP portfolio za upravljanje, izgradnju mira, krize i otpornost.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content