Zakaria: Čast mi je što je EBRD partner u realizaciji “Women on Boards” programa

Piše: Objavljeno: 20/10/2023
featured image

Foto: IRF

U ime EBRD-a, želio bih da izrazim našu podršku programu razvoja liderki “Women on Boards”, koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond Crne Gore, kazao je šef Kancelarije EBRD u Crnoj Gori, Remon Zakaria, dodajući da je ravnopravnost polova ključni dio EBRD-ove predanosti promovisanju održivog i inkluzivnog tržišta.

-Posebna mi je čast što će EBRD biti partner u implementaciji ovog programa. U okviru jednog od modula, naši stručnjaci iz Londona će podijeliti svoje znanje i iskustvo iz oblasti inkluzivnosti i ekonomskog razvoja, te doprinijeti jačanju kapaciteta učesnica programa “Women on Boards” – saopštio je Zakaria.

Podsjetio je da EBRD u Crnoj Gori nudi finanijske i usluge prilagođenog savjetovana za mala i srednja preduzeća koja vode žene kroz program “Žene u biznisu”.

Takođe, EBRD je omogućio i tehničku podršku u cilju razvoja novog Zakona o privrednim društvima koji je prilagodio direktive EU kontekstu Crne Gore. To, kako je istakao šef KancelarijeEBRDu Crnoj Gori, uključuje i odredbe o ravnopravnosti polova koje nalažu kvote za predstavljanje u akcionarskim društvima, piše Pobjeda.

-Nadamo se da će ovaj novi zakon uskoro biti usvojen. IRF-ov ‘Women on Boards’ program odgovara podršci implementacije ovih zakonskih odredbi tako što nudi različite modele namijenjene svim izvršnim direktoricama koje traže odborničke usluge kako bi osnažile svoje profesionalne i liderske vještine – kazao je Zakaria.

EBRD ostaje predan partner Crnoj Gori na njenom putu održivog razvoja, poručio je Zakaria, dodajući da se raduje da vidi zeleniju, inkluzivniju i otporniju Crnu Goru u godinama koje dolaze.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content