Za zatvor u Mojkovcu 23,3 miliona eura

Piše: Objavljeno: 04/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Predračunska vrijednost izvođenja radova na zatvoru u Mojkovcu, po Glavnom projektu je 23.334.000 eura, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o implementaciji Projekta „Izgradnja Zatvora za sjevernu regiju Crne Gore u Mojkovcu“. 

“Rekonstrukcija, sanacija i izgradnja ustanova ZIKS-a, koja podrazumijeva i gradnju zatvora na sjeveru Crne Gore, predviđena je Strategijom za izvršenje krivičnih sankcija 2017-2021. Glavni cilj projekta je izgradnja objekta Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Mojkovcu, u skladu sa međunarodnim standardima, a u cilju poboljšanja uslova za izvršenje kazne zatvora i dugotrajnog zatvora u Crnoj Gori. Predračunska vrijednost izvođenja radova po Glavnom projektu je 23.334.000 eura”, navodi se u saopštenju sa sjednice Vlade.

Kako objašnjavaju, iz grant aranžmana Investicionog okvira za Zapadni Balkan obezbijeđeno je 1.200.000 eura za pripremu idejnog i glavnog projekta, dok vrijednost sredstava koja su planirana kroz kredit CEB iznosi 15.000.000 eura, piše rtcg.me.

“U avgustu 2021. godine zadužena su nadležna ministarstva da usaglase Ugovor o kreditu sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, ali je zbog pandemije virusa COVID-19, potpisivanje odloženo za treći kvartal 2022. godine. U tom kontekstu, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da intenzivira aktivnosti na usaglašavanju i potpisivanju Ugovora o kreditu sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, dok je Ministarstvo pravde zaduženo da obrazuje Projektni odbor”, saopšteno je iz Vlade.

Specijalni dodatak i direktoru i pomoćniku direktora ASK

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku o dopunama Odluke o specijalnom dodatku, kojom je propisano pravo da specijalni dodatak u visini od 30 odsto osnovne zarade imaju direktor i pomoćnik direktora Agencije za sprečavanje korupcije.

“U skladu sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, dopunom je predviđeno da pravo na specijalni dodatak ostvaruju i zaposleni u Odsjeku za suzbijanje krijumičarenja Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu, kojima je u opisu posla, između ostalog, i sprečavanje pranja novca. Imajući u vidu složenost i značaj poslova koje obavljaju, ocijenjeno je opravdanim povećanje njihovog materijalnog statusa i položaja u sistemu”, saopšteno je iz Vlade.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content