Za teške saobraćajne prekršaje u Grčkoj oduzimaju auto

Piše: Objavljeno: 06/12/2023
featured image

Vozač koji je kod Atine vozio 251 kilometar na sat putem gdje je maksimalna dozvoljena brzina 120 km/h, na licu mjesta je uhapšen i odmah sudski mandatno kažnjen, objavila je Policija Grčke uz video-snimak najzanimljivijih epizoda svojih nedavnih akcija na atinskim bulevarima uz pomoć automatskih radara i niza patrola, pri čemu ima i zapljena vozila na licu mjesta.

Odnedavno policija djeluje po naređenju ministarstva unutrašnjih poslova o “nultoj toleranciji” prema kršenju Zakona o bezbjednosti u saobraćaju i svim oblicima delinkvencije. Kontrola je sve više, te i potvrđenih prekršaja, prenijela je grčka RTV SKAI.

Samo u oblasti Atine je u 12.903 saobraćajne kontrole u proteklih nedjelju dana utvrđeno 4.275 prekršaja i 169 teških povreda saobraćajnih propisa u kategoriji krivičnih djela, a ti brojevi rastu bukvalno iz sata u sat.

Zbog prevelike brzine su kažnjena 494 vozača, zbog vožnje pod dejstvom alkohola 124 – mahom krivično, a 19 samo prekršajno, zbog prolaska kroz crveno svjetlo 39, zbog opasnih manevara tokom vožnje 13, a zbog namjerne “demonstracija vještina” i improvizovanih trka kažnjena su četiri vozača.

Zbog nekorišćenja kacige je kažnjeno 136 motociklista, a zbog nekorišćenja sigurnosnih pojasa 112 vozača, zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje su kažnjena 73 vozača, a zbog buke vozila veće od dozvoljenih granica – zbog zagađenja bukom 52 vozača.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content