Za skener i angio salu 1,2 miliona eura

Piše: Objavljeno: 01/10/2021
featured image

Vlada Crne Gore dala je danas saglasnost za obezbijeđivanje 1.200.000 eura za nabavku skenera i angio sale za KCCG.

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za obezbjeđivanje sredstava i pokretanje postupka nabavke medicinske opreme za potrebe Kliničkog centra Crne Gore.

“Zaduženo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da iz tekuće budžetske rezerve obezbijedi 1.200.000 eura za nabavku opreme (skenera Siemens CT16 i Angio sale), s tim da se plaćanja po ovoj nabavci planiraju u 2022. godini. Svrha nabavke ovih aparata je unapređenje pružanja usluga u oblasti interventne radiologije i povećanje broja pregleda koji se obave na njima, u cilju obezbjeđivanja kvalitetne i redovne zdravstvene zaštite za naše građane”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je utvrdila Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju, piše rtcg.me.

“Osnovi cilj ovog propisa je prenošenje Direktive EU 2021/555 Evropskog parlamenta i vijeća o nadzoru nabavke i posjedovanja oružja, od 24. marta 2021. godine. Predlogom se, prije svega, uređuje razvrstavanje oružja u kategorije i propisuje da oružje i njegovi glavni djelovi moraju biti označeni jedinstvenom oznakom čime će se obezbijediti bolja kontrola vlasnika oružja, kao i praćenje oružja i municije”, saopšteno je iz Vlade.


U sklopu ispunjavanja preuzetih međunarodnih obaveza Crne Gore, Vlada je utvrdila Predlog zakona o kontroli izvoza robe dvostruke namjene.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content