Za rekonstrukciju Bulevara Teuta 410.000 eura

Piše: Objavljeno: 16/08/2022
featured image

Foto: Mediabiro, arhiva

Ulcinjski Bulevar Teuta će uskoro dobiti nedostajaći sloj asfalta, time će biti i rekonstruisan i na neki način završen, predviđeno je ugovorom koji su potpisali direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović i predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari.

“To će biti tek prvo ulaganje Uprave u ulcinjsku infrastrukturu”, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika Opštine Ulcinj.

Uprava za kapitalne projekte izdvojiće iz ovogodišnjeg budžeta 410.000 eura za izradu projekta i izvođenje radova na rekonstrukciji i modernizaciji ulcinjskog Bulevara Teuta, piše rtcg.me.

Ugovorom između Uprave i Opštine Ulcinj predviđeno je, kako navode, da lokalna samouprava sprovede javne nabavke za izbor projektanta, izvođača i stručni nadzor radova, nakon čega će početi dugo očekivana rekonstrukcija najznačajnije ulcinjske saobraćajnice. Takođe će se asfaltirati i neki drugi lokalni putevi u opštini.

Bajraktari se zahvalio direktoru Uprave za kapitalne projekte g-dinu Esmiru Becovicu i državnom sekretaru Ministarstva finansija dr Agronu Ibramihiju na brzoj posjeti opštini Ulcinj i na odlučnost da se Ulcinju obezbijede dodatna novčana sredstva za lokalne puteve.

“Ulcinj su redovno zaobilazili investicije iz državnog budžeta, i zato imamo takvo stanje u infrastrukturi. Međutim promjenom političkih okolnosti ova opština je na putu da dobija ono što joj pripada. Raduje me da će Uprava biti servis opštine i da ćemo u kratkom periodu odblokirati i druge investicije” kazao je predsjednik opštine Ulcinj Omer Bajraktari.

Direktor Uprave za kapitalne projekte i predsjednik Opštine Ulcinj po potpisivanju ugovora izrazili su spremnost za intenziviranje saradnje jer lokalna samouprava konačno djeluje proaktivno i Upravi se obraća sa jasnom vizijom i spremnošću za brzu realizaciju neophodnih kapitalnih projekata.

“M smo tu da realizujemo svaki projekat koji predloži Opština i koji je predviđen kapitalnim budžetom. Takođe, spremi smo da, zbog dinamike samog procesa, Opštini delegiramo realizaciju, dok bi finansiranje ostalo kod nas” rekao je direktor Uprave, mr Esmin Bećović.

Tema sastanka sa državnim sekretarom Ministarstva finansija, dr Agronom Ibrahimijem je bila i nastavak bulevara Skenderbeg odnosno jedno od većih kapitalnih investicija u Ulcinju. Jasno je iskazana spremnost i Ministarstva i Vlade Crne Gore za realizaciju ovog projekta. Ubrzo će biti uplaćena nedostajuća sredstva na poseban račun kako bi krenula eksproprijacija čim opština dostavi Elaborat o procjeni. To je ujedno i glavna prepreka za realizaciju ovog projekta.

“Razgovaralo se i o drugim bitnim projektima za koje se očekuje brza realizacija među kojima su i druga faza rekonstrukcije puteva kroz Stari grad, Kino sala, teatar, vrtić u Ulcinjskom polju kao i ulaganja u Domu zdravlja Ulcinj”, zaključuju u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content