Za povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu 200.000 eura

Piše: Objavljeno: 04/04/2022
featured image

Foto: en.wikipedia.org

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstva za povećenje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu biće otvoren do 15. aprila, a pravo da konkurišu na bespovratnu podršku imaju poslodavci koji su registrovani, ili djelatnost obavljaju na teritoriji ovih dviju opština.

Pravo da na konkurišu na bespovratnu podršku imaju poslodavci koji su registrovani, ili djelatnost obavljaju na teritoriji ovih dviju opština. Ukupan iznos koji se raspodjeljuje po javnom pozivu iznosi 200.000 eura. Taj novac će na jednake djelove biti podijeljen za Mojkovac i Kolašin, piše gradski.me.

“Za kreiranje jednog radnog mjesta, poslodavac je u obavezi da pruži obuku i zaposli minimum 50 odsto od ukupnog broja osoba koje obučava. Tokom trajanja obuke poslodavac je u obavezi da potpiše ugovor o uključivanju u program obuke u okviru relizacije projekta sa nezaposlenim i isplaćuje mu mjesečnu naknadu u iznosu od 300 eura. Predviđeno je da obuka traje minimum tri, a maksimum pet mjeseci”, neki su od uslova za dodjelu bespovratne podrške poslodavcima.

Novac od granta moći će da koriste za nabavku opreme i materijala za obuku i rad, plaćanje internih i eksternih predavača i nadoknadu za polaznike obuke.

Ugovor o radu sa obučenim licem mora trajati minimalno šest mjeseci nakon završetka ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Projekat “Povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu kroz obuku na radnom mjestu i otvaranje radnih mjesta” dio je poziva za dodjelu bespovratnih sredstava – grant šeme “Podrška zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori”. Finasira se iz fondova Evropske unije u okviru 18 miliona vrijednog IPA II programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu. Sprovodi se uz podršku Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja i Odjeljenja za EU integracije, programiranje i implementaciju EU fondova u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content