Za podsticajne mjere u turizmu pola miliona eura

Piše: Objavljeno: 27/01/2023
featured image

Foto: gov.me

Program podsticajnih mjera u oblasti turizma biće nastavljen ove godine, za šta su budžetom planirana sredstva u iznosu od pola miliona eura, saopšteno je iz Vlada, koja je na jučerašnjoj sjednici usvojila Izvještaj o realizaciji Programa podsticajnih mjera u oblasti turizma za prošlu godinu.

Iz Vlade su pojasnili da je cilj Programa bio obogaćivanje turističke ponude, uz poboljšanje marketinških aktivnosti, kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena popunjenosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti.

Program je, kako dodaju, uključivao četiri mjere podrške: organizovanje manifestacija/festivala, unapređenje kvaliteta usluga i ponude u kampovima, unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu i razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma.

Iz Vlade su podsjetili da je budžetom Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma za realizaciju ovog Programa opredijeljeno 400 hiljada eura, od kojih je, na osnovu donešenih odluka, dodijeljeno korisnicima ukupno 301 hiljada.

-S obzirom na to da su sprovedene mjere pokazale odlične rezultate, realizacija Programa će se nastaviti i u ovoj godini, za šta su Budžetom planirana sredstva u iznosu od pola miliona eura – navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila Informaciju za izvještajni period od 1. jula do 30. seprembra prošle godine koju je pripremio Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore.

U Informaciji se navodi da je u izvještajnom periodu po osnovu rješenja o izvršenju prinudno isplaćeno 4,2 miliona eura, dok je primljeno 564 tužbi kojima su pokrenuti parnični postupci pred osnovnim sudovima, Privrednim i Vrhovnim sudom.

Kako se dodaje, Zaštinik je primio i postupao ukupno u 2.691 predmetu izvršenja, i postupao u ukupno 254 pokrenuta upravna postupka, u kojim je izjavljivao žalbe, davao potrebna izjašnjenja i podnosio tužbe Upravnom sudu.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content