Za bolji turizam potrebno da se zemlje Zapadnog Balkana umreže

Piše: Objavljeno: 12/05/2023
featured image

Foto: Pixabay

U Budvi su se juče okupili međunarodni predstavnici turističke djelatnosti. Želja je da se zemlje Zapadnog Balkana povežu u jedinstvenu destinaciju.

Da nijedna privredna grana nema snagu da povezuje ljude i zemlje kao turizam pokazatelj je i novi crnogorski turistički brend – međunarodna konferencija „Povezivanje turističkih destinacija“.

Tim povodom, u Budvi su se okupili predstavnici brojnih zemalja, među kojima i ministar turizma vodeće svjetske destinacije – Maldiva, piše rtcg.me.

“Vrlo su interesantna iskustva s Maldiva koja se mogu prenijeti u Crnu Goru, a imamo iste probleme, a to su radna snaga”, kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović. 

Ministar turizma Maldiva Abdul Mausoo kazao je da je Crna Gora odlična destinacija i da ima potencijala.

Bez saradnje ne može se razvijati ni region. Zato je, kako je zaključeno, potrebno da se zemlje Zapadnog Balkana umreže.

“Glavna stvar je povezivanje regije, izgradnja u svrhu daljeg razvoja turizma i približavanja daljim destinacijama”, kazala je savjetnica za turizam iz Hrvatske Ivana Kolar. 

“Mislim da imamo dobar potencijal da u narednom periodu razvijemo zajedno priču treba nam još jača infrormacija, treba svašta srediti”, kazala je Dubravka Kalin iz Ministarstva ekonomije, turizma i sporta Slovenije. 

“Ako već ljudi moraju da idu i rade u druge zemlje onda je to bolje da idu u zemlje Zapadnog Balkana nego da idu u zapadnu Evropu jer ih onda bojim se trajno gubimo za ovaj region ovdje”, kazao je Uroš Kandić iz Ministarstva turizma i mladih Srbije.

Organizacijommeđunarodne konferencije „Povezivanje turističkih destinacija“ Vlada Crne Gore želi da državu pozicionira na globalnoj mapi važnih destinacija za turističko umrežavanje.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content