XVI sjednica Skupštine Opštine Bar: Podzemne vode glavni uzrok ugroženosti Stare masline

Piše: Objavljeno: 08/02/2024
featured image

Šesnaesta sjednica Skupštine Opštine Bar sazvana je zahtjev 15 odbornika. Nakon spora o tome da li je sjednica sazvana po hitnom ili redovnom postupku jednoglasno je usvojen dnevni red čija je glavna tačka Informacija o upravljanju prirodnim dobrom – spomenikom prirode Stablom Stare masline na Mirovici uz osvrt uz trenutno stanje. 

U ime predlagača se prisutnima obratio odbornik Demokrata Momčilo Nikolić i predložio da se poziv uputi opštinskim nadležnim organima i predstavnicima nadležnih ministarstava, Ekološkoj inspekciji kao i Biotehničkom fakultetu. 

S druge strane, predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević je istakao da opozicija ne želi da govori o problemima već da na ovoj temi prigrabi “jeftini politički poen”. 

“Mislim da Stara maslina nije to zaslužila, da mnoge generacije koje su vodile brigu o maslini nisu to zaslužile. Nadam se da ćemo se vratiti onome što je cilj svih nas, a to je da se stablo Stare masline oporavi i da ono bude jedna od primarnih atrakcija našeg grada, a sa nivoa lokalne samouprave ćemo nastojati da učinimo sve što bude predložila stručna komisija koja je formirana od predstavnika Biotehničkog fakulteta. Sve što oni navedu da je neophodno mi ćemo sa nivoa lokalne samouprave sprovesti,” kazao je Raičević.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content