Vuković: Povećanje zarada u trećem ili četvrtom kvartalu 2024.

Piše: Objavljeno: 31/01/2024
featured image

Foto: Mediabiro

Ministar finansija Novica Vuković je prisustvovao otvaranju dionice puta Mataševo – Kolašin, te taj povod iskoristio kao priliku da se obrati javnosti i razjasni položaj resornog ministarstva kada su u pitanju zahtjevi sindikata za povećanje plate i najave protest ai štrajkova.

“Kako je koji predstavnik sindikata dolazio kod prethodne administracije tako je postavljao nove uslove za svoje granske i kolektivne ugovore koji su bili predmet tada razmatranja. Mi kada smo startovali došli smo u situaciju koja je neodrživa, nefer u smislu da nemate kvalitetno rangirana sva mjesta onako kako ona zaista zaslužuju,” kazao je Vuković.

Ističe da je takva situacija dovela do poziva svim sindikatima da se sastanu i otvoreno razgovaraju na te teme.

“Vlada se ne bavi segregacijom i favorizovanjempojedinačnih oblasti iz javne uprave. Na taj način smo razgovarali sa prosvjetom, Sindikatom uprave i pravosuđa, njihova molba je bila da bude socijalni dijalog, da se napravi okrugli sto gdje će svi učesnici biti pozvani gdje će se raditi na novom Zakonu o zaradama,” saopštio je ministar.

Istakao je da će se pomoću ovog zakona napraviti adekvatna politika zarada i da će ona biti na zadovoljstvo svih sindikata, zaposlenih i građaan.

“Mi ovdje govorimo o strpljenju, povećanju zarada u negdje trećem, četvrtom kvartalu. To je bila molba sindikatima. S druge strane njima je bilo ostavljeno na prihvatanju ovako fer pristupa da li će na taj način osporiti institucije u kojima se nalaze i nastaviti sa svojim aktivnostima koje su nazvali štrajkom,” poručio je Vuković.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content