Vuković na otvaranju BIG Fashion-a: Višemilionska ulaganja i 300 novih radnih mjesta u Podgorici

Piše: Objavljeno: 09/09/2022
featured image

Foto: podgorica.me

Poznata izraelska kompanija Big CEE grupacija novi je vlasnik šoping mola Delta city. Gradonačelnik Ivan Vuković je tom prilikom govorio na otvaranju šoping centra Big Fashion, te istakao da su ovakve investicije veoma značajne za dalji razvoj Podgorice.

“U Podgoricu je stigao jedan veliki međunarodni brend. Kompanija Big je u proteklih šest mjeseci u kupovinu nekretnina investirala preko 150 miliona eura, što dovoljno govori o tome koliko vjeruju u Podgoricu i Crnu Goru, kao i o njihovoj viziji razvoja našeg grada i njihove kompanije. Posebno mi je drago zbog toga što će njihova investicija omogućiti otvaranje 300 radnih mjesta u dogledno vrijeme, zato smatram da je ovo veliki dan za sve nas, neki će dobiti nove brendove uskoro na ovom mjestu, neki će dobiti šansu da rade, a svi mi skupa i kao grad i kao država dobivamo puno. Ja ovo smatram još jednim vrijednim doprinosom unaprijeđenju jednih sjajnih odnosa između Izraela i Crne Gore i mi ćemo kao gradska uprava biti dobri domaćini našim prijateljima iz Izraela. Želim da kažem i to da će ove godine Crnu Goru posjetiti preko 50 000 turista iz ove države, što dovoljno govori o tome da se oni lijepo i bezbjedno osjećaju kod nas. ” kazao je Vuković i zahvalio počasnom konzulu Nimrodu Rinotu na podršci prilikom realizacije ovog projekta. 

Podsjećamo, poznata izraelska kompanija širom Centralne i Istočne Evrope, posjeduje preko 60 velikih tržnih centara, i njena tržišna vrijednost je preko 3,5 milijarde eura. Pored mola Delta city, kompanija BIG je, tokom proteklih 6 mjeseci postala vlasnik City Mall i Capital Plaze. 

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content