Vuković: Budžet Glavnog grada za ovu godinu preko 100 miliona eura

Piše: Objavljeno: 29/07/2022
featured image

Foto: podgorica.me

Odbornici Skupštine Glavnog grada su na jučerašnjoj sjednici usvojili odluku o polugodišnjem izvještaju o ukupno ostvarenim primicima i izvršenim izdacima, iskazanim u skladu sa organizacionom, funkcionalnom i ekonomskom klasifikacijom.

,, Prihodi za prvih 6 mjeseci 2022. godine iznosili su 59,5 miliona eura, što je 35% više nego prošle godine. Dok su izdvajanja za kapitalni budžet za 26,6 miliona eura, što je 61,7% više u odnosu na 2021 godinu”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Gradonačelnik je istakao da su sopstveni prihodi Glavnog grada preko 34,5 miliona eura, što je 56,5% više u odnosu na isti period prošle godine.

Vuković je kazao da današnji finansijski rezultati pokazuju da će završni račun Budžeta Glavnog grada biti realizovan u iznosu od preko 100 miliona eura, što je od istorijskog značaja za razvoj Podgorice. 

Sekretarka Sekretarijata za finansije Snežana Popović kazala je da Glavni grad uredno izmiruje svoja kreditna zaduženja, te da će i u narednom periodu nastaviti sa planiranom realizacijom Budžeta, sa akcentom na kapitalne projekte.

Sekretarka Popović podsjetila je na neke od najznačajnijih kapitalnih projekata, kao što su nastavak izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja groblja na Ćemovskom polju, izgradnja IV sanitarne kade, uređenje zelenih površina, izgradnja javne rasvjete, izgradnja centralnog trga u Anovima- Golubovci, kao i kupovina autobusa. 

Osim toga, na sjednici gradskog parlamenta usvojene su i Odluka o prodaji građevinskog zemljišta označenog kao UP147, UP147/, UP148 i UP148/ u zahvatu DUP- a “Naselje 1. maj”, u Podgorici, Odluka o prodaji građevinskog zemljišta označenog kao UP34, UP35, UP36, UP39, UP40a, UP41, UP42, UP43, UP44 i UP45 u zahvatu DUP- a “Konik-Stari aerodrom faza III”, u Podgorici, Odluka o prodaji građevinskog zemljišta označenog kao UP5.1 i UP5.1a u zahvatu DUP-a “Agroindustrijska zona”, u Podgorici, Odluka o prodaji građevinskog zemljišta označenog kao UP 79 u zahvatu DUP–a „Konik – Stari aerodrom“ – Izmjene i dopune, Odluka o otkupu građevinskog zemljišta radi kompletiranja urbanističke parcele broj 207 u zahvatu DUP- a “Naselje 1. maj”, u Podgorici,  Odluka o izmjenama i dopunama Programa privremenih objekata na teritoriji Glavnog grada – Podgorice 2020. – 2024. godine, Odluka o restrukturiranju namjenskih kredita fizičkih i pravnih lica kod Atlas banke AD Podgorica u stečaju, Odluka o davanju saglasnosti Društvu sa ograničenom odgovornošću „Komunalne usluge“ – Podgorica za gradjenje objekata na urbanističkoj parceli broj 25, u okviru DUP- a “Servisno – skladišna zona“, u Podgorici, Odluka o davanju saglasnosti na Statut “Parking servis Podgorica” d.o.o. Podgorica, Odluka o programu podizanja spomen obilježja, kao i Izbor i imenovanja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content