Vujačić: Ženama neophodno pružiti podršku za započinjanje biznisa

Piše: Objavljeno: 21/11/2020
featured image

Ženama je neophodno pružiti šansu i podršku za započinjanje sopstvenog biznisa, jer se još smatraju neravnopravnim akterima na ekonomskoj sceni, ocijenila je zamjenica gradonačelnika Podgorice, Slađana Vujačić i dodala da će Glavni grad nastaviti da im pomaže bespovratnim sredstvima.

Ona je agenciji Mina-business kazala da se žene često teže odlučuju za osnivanje privredne aktivnosti, a teže im je da se pozicioniraju u poslovnoj zajednici.

„Konkretno u Crnoj Gori još vlada tradicionalno shvatanje uloge žene u društvu zbog čega je teže postići jednaku poziciju koju postiže jedna muškarac. Međutim, ono što je pokazala praksa je da su žene izuzetno odgovorne, precizne, sistematične u sprovođenju radnih aktivnosti i mislimo da je to šansa koju mi kao društvo na lokalnom i državnom nivou moramo da iskoristimo“, rekla je Vujačić.

Ona je, govoreći o barijerama sa kojima se susreću žene, kazala da su u ne tako dalekoj prošlosti prava i obaveze žene bile unaprijed definisane, obrazovanje je bilo privilegija rijetkih i znalo se da je uloga žene da bude supruga, majka i ona se nije opredjeljivala za dalje obrazovanje, a samim tim ni za neke privredne aktivnosti.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content