Vraćanje trajekta Bar-Bari tokom cijele godine prioritet

Piše: Objavljeno: 28/09/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Vraćanje trajekt linije Bar-Bari od najvećeg je značaja, kako za grad Bar, tako i za cijelu Crnu Goru. Stoga je strateško opredjeljenje Vlade Crne Gore i ministarstva da se to što prije i realizuje, poručio je ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović.

On je ocijenio da je linija koja je godinama povezivala Crnu Goru i Italiju omogućavala, kako opštini Bar, tako i ostatku države, intenzivnu ekonomsku saradnju i dolazak turista iz Italije tokom cijele godine, piše rtcg.me.

“Nemarom i neodgovornošću tadašnje Vlade linija je ugašena a brod, iako je mogao još ploviti, poslat je na rezanje. Premijer Dritan Abazović je već započeo razgovore na tu temu sa gospodinom Luiđijem Morfinijem, predsjednikom kompanije Morfimare, ukazujući na značaj da se saobraćanje na ovoj liniji obavlja tokom cijele godine”, poručio je Đurović.

Kazao je da će Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma učiniti sve da se intenzivno uključi u pregovore kako bi se pronašlo rješenje, vratila cjelogodišnja linija, a sve u cilju da se podstakne ekonomski razvoj i turizam barske regije, a na taj način ojača i ekonomija cijele države.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content