Voda sa Mareze zamućena

Piše: Objavljeno: 19/01/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Vodovod i kanalizacija Podgorica saopštio je da je današnji rezultati analiza vode sa izvorišta Mareza pokazao blago povećanu mutnoću.

“Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje CrneGore, iako je mutnoća blago iznad dozvoljenih vrijednosti, preporučujemo da, djeca, trudnice, starijii stanovništvo sa oslabljenim imunim sistemom prokuvavaju vodu prije upotrebe ili koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu izdrugog vodovodnog sistema, izvorišta…)”, navodi se u saopštenju Vodovoda i kanalizacija Podgorica.

Dodaju da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

“Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće izvodovodnog sistema Glavnog grada. Laboratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost”, navodi se u saopštenju.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content