Voda sa Mareze još nije za piće

Piše: Objavljeno: 28/09/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Vrijednosti mutnoće vode sa podgoričkog vodoizvorišta Mareza približile su se maksimalno dozvoljenim vrijednostima, saopštila je za Televiziju Crne Gore direktorica Odsjeka za kontrolu kvaliteta vode Katarina Živković.

Juče je saopšteno da voda sa ovog vodoizvorišta nije za piće, te da treba koristiti flaširanu. Živković je dodala je da će se, ako ovom dinamikom bude išao pad, mutnoća brzo vratiti u dozvoljene granice.

“Ne znači svaka kiša zamućenje, sada je riječ o veoma blagom zamućenju koje se veoma brzo vratili. Ne očekujem veliko povećanje ako bude manjih padavina, ali to ne može niko precizno da kaže”, kazala je Živković u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”, piše rtcg.me.

Ističe da je geologija terena bitan faktor za zamućenje vode, te da do njega dolazi poslije velikih suša i obilnih padavina.

Sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju se potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content