Vlasnici (g)rade u Lameli C, državi svezane ruke

Piše: Objavljeno: 01/02/2024
featured image

Iz Lamele C, u podgoričkom naselju Zabjelo, i juče se čula buka i mašine, a da se u dijelu sporne zgrade izvode radovi, ni ranije nisu negirali vlasnici stanova, namjereni da sami privedu radove kraju i usele.

Iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine od 11. januara, kada je počelo i istog dana i zaustavljeno rušenje sporne lamele, “Vijestima” nisu odgovorili da li je zbog tih radova vršen inspekcijski nadzor i da li su u tom smislu podnošene prijave protiv vlasnika stanova.

Osnovni sud u Podgorici, po tužbi više vlasnika “zbog smetanja posjeda”, prije nekoliko dana donio je privremenu mjeru kojom se Državi – resoru koji vodi Janko Odović, Ministarstvu unutrašnjih poslova i “Zaštiti prostora”, privremeno zabranjuje rušenje i bilo kakva promjena na nepokretnostima u javnosti poznatoj kao Lamela C.

“Bilo kakva promjena na nepokretnostima”, tom mjerom, pojasnili su iz Suda, ne odnosi se i na vlasnike stanova.

“Dio izreke rješenja kojim se navodi da se zabranjuje bilo kakva promjena na nepokretnostima se odnosi na tužene u postupku smetanja posjeda (vezano za koji je i donijeta predmetna privremena mjera), Državu Crnu Goru i ‘Zaštitu prostora’ d.o.o Danilovgrad, i vezana je isključivo za zabranu radnji na rušenju predmetnog objekta”, kazali su “Vijestima”.

U odnosu na tužbu koju su podnijeli vlasnici stanova M.V.M.P.A.K.S. i T.J. u ponedjeljak su iz resora Odovića Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa dostavili izjašnjenje.

Iz izjašnjenja, pored ostalog, navedeno je da su vlasnici stanova tražili da se utvrdi da su tuženi 11. januara, kad je počelo i obustavljeno rušenje, smetali tužioce “u faktičkom posjedu na način što su bez zakonskog osnova porušili čitav sprat objekta – mezanin, koji se nalazio na katastarskoj parceli 3827/7, zgrada 2, upisan u LN 7743 KO Podgorica III”.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content