Vlada Sjeverne Makedonije zabranila akcije i promocije prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda

Piše: Objavljeno: 15/09/2023
featured image

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je da zabrani “akcije” i “promocije” prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda u trgovini na malo do 30. novembra.

Kako se navodi u saopštenju, ta odluka je donijeta da bi se građani zaštitili od manipulacija cijenama, a iz zabrane su izuzeti alkoholna i bezalkoholna pića, kada se stavljaju u promet.

„Ova odluka je donijeta je u skladu sa člannovima Zakonom o trgovini o narušavanju domaćeg tržišta. Odluka je donijeta kako bi se spriječile zloupotrebe u prometu pojedinih proizvoda i robe“, napominje vlada Dimitra Kovačevskog.

Ističe se da će se tom odlukom smanjiti moguće manipulacije prilikom ovakvog vida prodaje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, a smanjiće se i spriječiti narušavanje tržišta usljed zloupotreba u prometu pojedinih proizvoda i robe.

„Odluka je donijeta kako bi građani znali tačnu i realnu cijenu tog proizvoda i da ne budu dovođeni u zabludu sa cijenama prehrambenih proizvoda. Ova odluka će se primjenjivati do 30. novembra 2023. godine“, piše u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content