“Vlada ne razmišlja o privatizaciji Budvanske rivijere”

Piše: Objavljeno: 29/02/2024
featured image

Razmišljanja Vlade Crne Gore u ovom mandatu ne idu u pravcu privatizacije Hotelske grupe Budvanska rivijera, kazao je u intervju za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora “Budvanske rivijere” Mijomir Pejović.

On navodi i da preliminarni poslovni rezultati za prošlu godinu pokazuju bolje rezultate od onih iz 2022. godine, ali i veće prihode od planiranih za 2023.

Pejović kaže i da je u ovom trenutku evidentno povećanje interesovanja za direktnu kupovinu aranžmana.

“Prema trenutno raspoloživim podacima i prvom presjeku ranog bukinga projekcije očekivanog fizičkog obima prometa za predstojeću turističku godinu, možemo očekivati razvoj turističke sezone sa brojkama koje će biti u okvirima pozitivnih
pokazatelja”, kazao je Pejović.

Kaže i da shodno dugogodišnjem sudskom sporu koji i nadalje nije riješen, nije za očekivati interesovanje ozbiljnog investitora za hotel AS Perazića Do.

S obzirom da je u toku eksterna revizija poslovanja i da nisu okončana završna knjiženja ne bi izlazili sa preliminarnim rezultatima poslovanja HG Budvanske rivijere, posebno što nam je zakonska obaveza da iste objavimo do 31.03.2023. godine, tačnije, za najviše mjesec dana. Ono što preliminarno možemo da najavimo jeste da je isti znatno veći od prethodne 2022. godine i veći od planiranog rezultata za 2023. godinu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content