Vlada dala saglasnost da se Glavni grad zaduži četiri miliona eura za kupovinu autobusa

Piše: Objavljeno: 29/07/2022
featured image

Foto: Glavni grad

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici prihvatila Prijedlog za davanje saglasnosti na kreditno zaduženje Glavnog grada Podgorica za kupovinu autobusa kod NLB Banke u iznosu od 4.000.000 eura.

Imajući u vidu značaj nabavke novih autobusa za unapređenje i modernizaciju javnog prevoza u gradu i kvalitetno pružanje usluga građanima, Glavni grad je u 2022. godini iz sopstvenih sredstava kupio 16 autobusa, piše Pobjeda.me.

– S obzirom na opredijeljenost da se nastave aktivnosti na modernizaciji sistema javnog prevoza, ponovo je započeta procedura realizacije kreditnog zaduženja, koje je planirano u iznosu od 4.000.000 eura za nabavku dodatnog broja novih autobusa, sa ciljem reorganizacije postojećih i uvođenja novih linija, povećanja učestalosti polazaka, smanjenja saobraćajnih gužvi i zagađenja životne sredine kroz povećano korišćenje sistema javnog prevoza, u pravcu uspostavljanja održivog i kvalitetnog sistema javnog gradskog prevoza – navodi se u saopštenju Vlade.

Za KSCG 100.000 eura

Usvojena je Informacija o dodatnoj finansijskoj podršci Košarkaškom savezu Crne Gore.

– S obzirom na to da je muška košarkaška reprezentancija dobila poziv za učešće na Evropskom prvenstvu, a da u trenutku prijave na javni konkurs u februaru 2022. godine KSCG nije mogao predvidjeti učešće na EP, Vlada je odlučila da za tu namjenu iz Budžeta izdvoji 100.000 eura – navode iz Vlade.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content