Vesnina i Ratkova „Luča ljubavi“ 13. februara u KIC-u „Budo Tomović“

Piše: Objavljeno: 11/02/2024
featured image

Promocija zbirke pjesama „Mojoj ljubavi” pjesnikinje i multitalentovane umjetnice Vesne Kljajić, 13. februara održaće se u Podgorici u KIC-u „Budo Tomović“, u multimedijalnoj sali sa početkom u 19h.

Na promociji, o knjizi će govoriti: Vesna Kljajić autorka, i književnici: Milanka Aranitović Rakočević, Veljko Veljović, Ljubica Katić i Edita I. Dautović.

Stihove će, uz muzičku pratnju gitariste i vokalnog soliste Srđe Zdravkovića, govoriti Nikola Šćepanović glumac i pjesnik. A očekuje nas i muzički sadržaj mlade solistkinje Anje Šubarić.

Gorica Ćulafić je moderatorka večeri, urednica kulturnog programa u Kulturnom centru Berane.

Zbirka pjesama „Mojoj ljubavi” satkana je od iskrenih emocija dva bića koja su svoju ljubav živjela: mislima, riječima, djelima. Ona ljubavlju – misli pretočenih u stihove u kojima zaljubljeni jedno drugom nanovo daruju sebe, a čitaocima svjedoče da velike i istinske ljubavi postoje i traju.

Vesna i Ratko oboje zaljubljeni u poeziju, životni saputnici (supružnici) koje je Ratkova smrt razdvojila, poput bisera nižu niske ljubavnih stihova. Kao da se „utrkuju” ko će onom drugom više dati. To nije samo zanos, opijenost fizičkom ljepotom, već vanvremenska priča, o ljubavi koja ni nakon smrti ne prestaje, istakla je mr Edita I. Dautović, pjesnikinja.

Čestitao bih autorki na hrabrosti da svoje najdublje emocije podijeli sa nama, a čitaocima sa zadovoljstvom preporučujem ovu, nadasve iskrenu i emotivnu zbirku, jer sam više nego siguran da će nakon isčitavanja iste, mnogo jače prigrliti svoje voljeno biće, potpisuje Veljko Veljović književnik i književni kritičar.

Kažu da je ljubav bijeg i lijek, a biti voljen je blaženi blagoslov! Ako ovaj buket, nadasve iskrenih emocija, bola i prebola, samo jednom čovjeku bude lijek od “sudbonosnog udarca” i samo jednom bude bijeg iz “doline plača”, ova zbirka je ispunila svoju misliju, navodi književnica Milanka Aranitović Rakočević.

Zbirka ljubavne poezije „Mojoj ljubavi” autorke Vesne Kljajić nedavno je objavljena, njen književni prvijenac u izdanju Spirit Art Montenegra i Internacionalne kulturne asocijacije “Ika” iz Podgorice.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)