Veljača: Mediji jedinstveni u podršci žrtvama nasilja

Piše: Objavljeno: 21/01/2021
featured image

Hrvatska glumica i aktivistkinja za borbu protiv nasilja nad ženama Jelena Veljača kazala je da su mediji, tokom izvještavanja o seksualnom zlostavljanju koje je prijavila srpska glumica Milena Radulović, pokazali jedinstvenost kad je u pitanju podrška žrtvi, piše rtcg.me.

Podsjećamo, glumica Milena Radulović ranije je saopštila da ju je silovao učitelj glume Miroslav Mika Aleksić.

“Mediji su, bez obzira na ideološku ostrašćenost u političkom smislu, prilično homogeni u smislu podrške žrtvi i povjerenja koje su pokazali prema Mileni i Ivi, ali i djevojkama koje su odlučile da ostanu anonimne, ali da prijave zlostavljača”, kazala je Veljača u Jutarnjem programu TVCG.

Problem, međutim, kako je kazala nastaje kad je riječ o glasu naroda, u dijelu koji se odnosi ne komentare na društvenim mrežama.

“Ali ne bih se na to previše oslanjala, jer je to svakako fenomen sa kojim će se svijet morati pozabavati”, istakla je Veljača, koja je i osnivačica Pokreta #Spasime.

Hrvatsko, crnogorsko, ali i društva regiona moraju, kaže ona, vrlo jasno poslati poruku “da neke stvari nijesu za lično mišljenje, već za bezrezervno osuđivanje”.

“Pitanja zašto je žrtva ćutala imaju nevjerovanto kompleksne odgovore”, kazala je između ostalog.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content