Veliko interesovanje za Pazar kod Sahat kule: Koncertom starogradske muzike oživio duh stare Podgorice

Piše: Objavljeno: 20/12/2023
featured image

Foto: Mediabiro

Turistička organizacija Glavnog grada je povodom 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorice sugrađanima poklonila koncert izvorne, starogradske muzike. Koncert je održan u sklopu Podgoričkog prazničnog Pazara na Trgu vojvode Bećir-bega Osmanagića kao jednoj od novih lokacija održavanja ove manifestacije.

Prostor ispred Sahat kule je tako dobio novi život uz sjajnu muziku i novogodišnje kućice sa kvalitetnom ponudom hrane i pića.

“Večeras su nastupili Esad Merulić, Milica Vojinović, Tanja Šeter, Hamza i Nezir Haverić, Zdravko Đuranović i Šukrija Žuti Serhatlić. Sudeći po komentarima naših sugrađana sigurni smo da su svi više nego zadovoljni. Sigurni smo da će ova lokacija na Trgu vojvode Bećir-bega Osmanagića i nova lokacija koja je aktivna od prije nekoliko dana, Trg Svetog Petra Cetinskog, osim Trga nezavisnosti gdje je centralni program u okviru Podgoričkog prazničnog Pazara, tokom narednih dana privući veliku pažnju kako naših sugrađana, tako i posjetilaca i turista i biti jedan sjajan način da se obilježe praznici u Podgorici,” saopštila je predstavnica TO Podgorica, Nina Pajović. 

Mnogobrojni posjetioci su sinoć imali priliku da uživaju u čuvenim starogradskim i izvornim pjesmama kao što su Ašik mahala, Milica jedna u majke, Ivanova korita i mnoge druge.

“Drago mi je što Podgorica pred Novu godinu ovako izgleda, što se na ovakav način slavi i njen dan. Naročito je interesantno što se vraćamo starogradskoj muzici, što naši lokalni izvođači imaju priliku da pokažu svoje dugogodišnje istrajavanje u umjetnosti i uopšte u našim životima, te nam daruju ono što je lijepo i što prija svačijoj duši,” kazala je jedna od posjetiteljki. 

Ovaj poseban događaj je okupio sve uzraste, te je starije generacije vratio u mladost, dok je one mlađe upoznao sa nekim starim duhom Podgorice. 

“Želio bih da kažem da treba da bude što više ovakvih događaja i da je bilo prelijepo. Muzika je bila odlična, takođe i hrana, sve je bilo super,” poručio je jedan od najmlađih posjetilaca. 

Da Podgoričanke i Podgoričani, ali i gosti neće dugo čekati na kvalitetne manifestacije ovog tipa potvrđuju iz TO Podgorica. 

“Nastavljamo proslavu 19. decembra našom tradicionalnom manifestacijom koja se ove godine obilježava po 30 put, Podgorička noć, koja će biti organizovana u hotelu Hilton u petak 22. decembra sa početkom u 20:30 časova. Sigurni smo da će i tamo svi uživati budući da će program takođe biti prilagođen svima, te mogu najaviti da smo se i ove godine pobrinuli za sjajne izvođače,” najavila predstavnica TO Podgorica, Nina Pajović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content